Predsjednik SDS-a

Govedarica: Nema parlamentarne većine za usvajanje zakona o trošarinama

06.10.2017.
u 11:36

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da će se prilikom razmatranja seta zakona o trošarinama u BiH “pokazati da nema parlamentrane većine na nivou BiH”.

- Kada su u pitanju trošarine pokazat će se da nema parlamentrane većine. O pitanju nekih drugih stvari možemo razgovarati ako su prevenstveno u interesu građana RS-a - rekao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi da su trošarine posljedica Pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

- I jedan i drugi entitet troše više sredstava nego što imaju i na taj način se pokriva tekuća likvidnost - ustvrdio je Govedarica.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH je 4. listopada većinom glasova postigao suglasnost o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Utvrđen je raniji prijedlog koji je već prošao u Domu naroda BiH. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić se nije složio s ovim prijedlogom jer, kako je naveo, raspodjela neće biti transparentna i trošarine nisu namjenske.

Zvizdić tvrdi da ovaj prijedlog neće proći na Zastupničkom domu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?