izbjeglice i raseljene osobe

Gotovo 2,8 milijuna KM za infrastrukturu i elektrifikaciju povratničkih naselja

26.03.2018.
u 14:49

Povjerenstvpo za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici izvršilo izbor infrastrukturnih i projekata elektrifikacije stambenih jedinica na prostorima na kojima žive raseljene osobe i povratnici ukupne vrijednosti 2.795.023 KM.

Na taj način osigurana su gotovo dva milijuna, preciznije 1.956.516 KM za 64 projekta izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture povratnika i raseljenih osoba. Najviše projekata bit će realizirano u Bijeljini, Derventi, Istočnoj Ilidži, Loparama, Kotor Varoši, Tuzli, Konjicu, Gradačcu, Kaknju...

Kada je riječ o elektrifikaciji povratničkih naselja, današnojm odlukom Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH osigurano je 838.507 KM za financiranje 19 projekata u Rogatici, Foči, Novom Goraždu, Višegradu, Palama, Han Pijesku, Zvorniku, Brodu, Derventi, Mostaru i Pelagićevu. 

Također, Povjerenstvo je utvrdilo i tekst javnih poziva za infrastrukturne i projekte elektrifikacije stambenih jedinica povratnika i raseljenih osoba ukupne vrijednosti 2.225.000 KM i to: 1.525.000 KM za infrastrukturne i 700.000 KM za projekte elektrifikacije. Ova dva javna poziva bit će odmah objavljeni, a nakon stupanja na snagu, odnosno nakon njihove objave u „Službenom glasniku BiH“. 

Današnoj sjednici Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH prisustvovali su i svi imenovani promatrači u radu Komisije, odnosno predstavnici UNHCR-a, OESS-a, OHR-a, CRS-a, HWA-a, Unije za održivi povratak i integracije u BiH i Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, priopćilo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?