Premijer Srbije pozvao Predsjedništvo BiH

Vučić: Goste iz BiH nitko neće pogledati poprijeko, a kamoli ugroziti!

vucic
Foto: agencije
14.07.2015.
u 22:43

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će uputiti poziv članovima Predsjedništva BiH da dođu u Srbiju, jer je razgovor najvažniji za mir i stabilnost.

"Želim i uložit ću ogromnu energiju da nastavimo raditi i da surađujemo te da strasti iz prošlosti ostavljamo po strani", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Dodao je kako ništa nije važnije od razgovora te da su mir i stabilnost u regiji preduvjet za bolju ekonomiju i životni standard.

"Vidim da polako, ali sigurno razum pobjeđuje na svim stranama i da ljudi razumiju što su pogreške svakog od nas", rekao je Vučić.

Upitan da prokomentira što je bila pogreška člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Vučić je rekao "da ga je upravo Izetbegović pozvao da dođe u Srebrenicu i garantirao mu sigurnost, a da se nije ni rukovao s njim", javlja Tanjug.

"Ne govorim o kazneno-pravnim posljedicama, već o ljudskim gestama, ovo prvo me ne zanima, jer je to posao nadležnih organa BiH" naglasio je.
Na pitanje očekuje li efikasnu istragu, Vučić je naveo kako se kao predsjednik vlade tome nada, a da kao čovjek nije siguran.

Naglasio je i kako ne želi ulaziti u daljnju istragu tog događaja te istaknuo kako se takva situacija ne bi mogla dogoditi nijednom gostu u Srbiji, podsjetivši kako će gosti iz BiH biti dočekani s "kruhom i solju i da ih nirko neće ni pogledati poprijeko, a kamoli ugroziti".

"Da se onako nešto dogodilo mom gostu ja bih se zaletio braniti ga", rekao je Vučić.

Ocijenio je kako su neusvajanje rezolucije u Vijeću sigurnosti UN-a, kao i događaji u vezi s Naserom Orićem uticali na stvaranje atmosfere pred događaje u Srebrenici.

Komentara 1

MA
mate45
09:42 15.07.2015.

Nijedan gost u Srbiji ne će biti onako dočekan. ?????'?????=????? Nitko u Srbiji, poslije Turaka, nije napravio onakav genocid kao što su ga napravili Srbi u Hrvatskoj i BiH, a naročito u Srebrenici.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije