sjednica

Gordana Tadić nova glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH

sjednicA
28.09.2016.
u 18:15

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na telefonskoj sjednici koja je održana danas donijelo odluku da će dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, umjesto suspendiranog Gorana Salihovića.

Gordana Tadić će mijenjati Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostupanjska disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužitelja i tužitelja Tužiteljstva BiH s danom 29.9.2016. godine.

Gordana Tadić je zamjenica glavnog tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šefica Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Ima 20 godina tužiteljskog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužiteljsko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužitelja. Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužiteljstvu BiH, kojim VSTV BiH određuje tko će od zamjenika glavnog tužitelja obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije