priopćenje

GO HDZ BiH Tuzla: Priopćenje povodom nedavnog istupa i obraćanja gospođe Kate Pejić

21.09.2019.
u 17:15

U povodu nedavnog istupa i obraćanja gospođe Kate Pejić uposlenice Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, javnost je upoznata s vrlo grubim  primjerom kršenja osnovnih ljudskih prava i vrijeđanja od strane kolega prilikom obavljanja radnih zadataka.

Nereakcijom svekolike javnosti, a posebice menadžmenta UKC-a postajemo sudionici koji odobravaju takvu vrstu ponašanja prema vlastitoj djelatnici koja svoje znanje svakodnevno ulaže u očuvanje i spašavanje ljudskih života.

Pored kršenja prava, ovaj slučaj ima još veću dimenziju koja ima elemente diskriminacije i vrijeđanja na nacionalnoj i etničkoj osnovi čime ovaj slučaj dobija još gore elemente netrpeljivost i stvara osjećaj nemoći i ponižena koja niti jedno ljudsko biće ne zaslužuju.

GO Tuzla HDZ BiH poziva na reakciju i sankcioniranje nadležnih za mobing na radnom mjestu, vrijeđanje nacionalnih i vjerskih osjećaja i hitnu reakciju svih institucija nadležnih za ovakav slučaj počevši od Vlade TŽ kao osnivača UKC Tuzla, menadžmenta UKC-a i ostalih relevantnih institucija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije