Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

GO HDZ BiH Mostar dao punu podršku Pregovaračkom timu u nastavku rada

22. siječnja 2020. u 11:29 2 komentara 158 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

 
Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je izvanrednu sjednicu kako bi se članovi informirali o detaljima pregovaračkog procesa i aktivnostima oko izmjena izbornih pravila za Grad Mostar.
 
Članovi Pregovaračkog tima Slaven Zeljko, Vlatko Marinović i Damir Džeba iscrpno su upoznali članove Gradskog odbora o tijeku pregovora, pravnoj osnovi i svim poduzetim aktivnostima koje vode prema nužnim izmjenama i dopunama izbornih pravila za Grad Mostar.
 
Na sjednici se razgovaralo o utvrđenim kompromisnim modelima provedbe Odluke Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine.
 
Nakon konstruktivne rasprave članova Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, data je jednoglasna potpora članovima Pregovaračkog tima u daljim pregovorima koji se temelje na Odluci i Rješenju Ustavnoga suda BiH, kako bi svi građani Mostara iduće jeseni konačno ostvarili svoje demokratsko pravo na izbor Gradskog vijeća Grada Mostara.

  • Bogodol:

    Ne radite nikakove kompromise, inzistirati na istim načelima koja vrijede za izbore u Sarajevu, Banja luci Zenici ili Tuzli, od Mostara ne praviti grad slučaj (već je napravljen) poziciono Muslimani bolje stoje i ako sada izgleda da neko popuštanje može ... prikaži još! proći, može se desiti u budućnosti da se razbije od glavu, a tada će se svi vratiti i upirati prstom u dogovor. Ne tražiti ništa više ni manje nego što vriedi za izbore u navedenim gradovima.

  • Avatar southman
    southman:

    Eto i Mostarci bi napokon mogli doći u ravnopravan položaj sa ostatkom Federacije.