Mostarski sajam

Gluten free: "Zajedno bez glutena" nije samo moto, već je srž naše zajednice

18.04.2024.
u 12:40

Udruga oboljelih od celijakija ,,Gluten free“ u HNŽ osnovana je 2023. godine u Mostaru. Iako je naziv udruge oboljelih od celijakije ona okuplja i sve osobe intolerantne i osjetljive na gluten te sve koji iz bilo kojeg zdravstvenog razloga moraju provoditi striktnu bezglutensku prehranu a s ciljem promicanja, razvoja, unaprjeđenja i zaštite njihovog zdravlja.

U vrlo kratkom roku uspjela je privući značajan broj članova i ostvariti zavidne uspjehe i projekte. Jedan od tih uspjeha je zasigurno i sudjelovanje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostaru.

Iako su ponosni na sudjelovanju na ovakvoj manifestaciji na kojoj će svi posjetitelji moći dobiti sve potrebne informacije i upute te se na licu mjesta i učlaniti i time ostvariti mnoge popuste kod  određenih partnera, također su jako ponosni na svoju prvu bezglutensku kuharicu koju su premjerno predstavili na Mostarskom sajmu.

Kuharica sadrži slane i slatke recepte koji su najtraženiji bili na Adventu u Mostaru i na Festivalu slastica u Međugorju.

Ovu udrugu i njen rad možete posjetiti na Mostarskom sajmu u paviljonu broj 2.  "Zajedno bez glutena" nije samo moto, već je srž naše zajednice, ističu iz udruge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije