Slučaj 'Ušće'

Glavnom inspektoru u OSA-i spriječen uvid u dokumentaciju

OSA
07.03.2017.
u 20:07

Špirić je potvrdio da su dobili informaciju da je glavnom inspektoru u OSA-i spriječen uvid u dokumentaciju

Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Parlamenta BiH razmatrala je na današnjoj sjednici u Sarajevu izvješće generalnog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića vezano za internu istragu unutar Agencije za slučaj "Ušće", javlja Fena.

To je novinarima u Sarajevu nakon sjednice potvrdio predsjedatelj povjerenstva Nikola Špirić koji je dodao da je razmatrana i informacija glavnog inspektora OSA-e o "slabostima s kojima se on suočava u radu".

Špirić je ocijenio da je među članovima povjerenstva vođena kvalitetna rasprava, ali je iznio mišljenje da zbog spoznaja do kojih se došlo na sjednici o svemu može govoriti s manje optimizma posebno zbog činjenice da su dobili informaciju da je glavnom inspektoru u OSA-i spriječen uvid u dokumentaciju.

Podvukao je da zbog toga povjerenstvo nije ni obavilo u potpunosti raspravu o ovoj točki dok se o novonastaloj situaciji ne izjasni direktor OSA-e. Ukazujući na činjenicu da je u ovom slučaju riječ o dokumentima s oznakom "tajno" i da ne može iznijeti više informacija, Špirić je kazao da ne želi ništa prejudicirati. 

Slučaj "Ušće" odnosi se na informacije koje su u javnost dospjele iz OSA-e krajem prosinca prošle godine koje govore o tome da je ova obavještajna agencija prisluškivala dužnosnike BiH i Srbije.

Ključne riječi
OSA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije