SUZBIJANJE TRANSNACIONALNOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA

Glavna tužiteljica Gordana Tadić na međunarodnoj konferenciji u Turskoj

11.06.2021.
u 12:32

Međunarodna konferencija održava se u organizaciji Glavnog tužiteljstva pri Vrhovnom apelacijskom sudu Republike Turske, u okviru predsjedavanja Republike Turske procesom suradnje u jugoistočnoj Europi na kojoj nazoči i delegacija Bosne i Hercegovine u kojoj uz glavnu tužiteljicu sudjeluje i rukovoditelj Odsjeka za borbu protiv terorizma Ćazim Hasanspahić. 

Na konferenciji su najviši dužnosnici tužiteljstava i pravosudnih institucija u zemljama jugoistočne Europe, prezentirali rad i rezultate u borbi protiv prekograničnog i međunarodnog kriminala, a konferenciju je otvorio Bekir Sahin, glavni tužitelj Tužiteljstva pri Vrhovnom apelacijskom sudu Republike Turske. 

Glavna tužiteljica Tadić, održala je izlaganje i prezentaciju u okviru sesije - Učinkovita suradnja u borbi protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, a govorila je o radu i naporima Tužiteljstva BiH u borbi protiv prekograničnog kriminala, sa naglaskom na međunarodne operacije u kojima je sudjelovalo Tužiteljstvo BiH, a odnosile su se na borbu protiv transnacionalnog kriminala u oblasti borbe protiv terorizma, neovlaštenog prometa opojnih droga, trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, krijumčarenja oružja i eksploziva, međunarodnog financijskog kriminala, kao i drugim predmetima sa ostvarenom međunarodnom suradnjom.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, uključeno je u aktivnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta za vladavinu prava i međunarodnu suradnju u borbi protiv prekograničnog kriminala, s obzirom na postojanje više predmeta u kojima je ostvarena suradnja sa partnerskim institucijama u zemljama jugoistočne Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?