božićni kolačići

Gingerbread cookies: Savršeni keksići za koje će vam svi tražiti recept

coolinarika
07.12.2021.
u 19:11

Sastojci

145 g maslaca, sobne temperature
150 g smeđeg šećera
160 g Melase
1 veliko jaje
1 kašičica vanilinog ekstrakta
450 g bijelog brašna
1 kašičica praška za pecivo 
1/2 kašičica soli
1 kašika đumbira u prahu 
1 kasika cimeta u prahu 
1/2 kašičica začina za medenjake
1/2 kašičica muskatnog oraščića u prahu


Priprema

1. U velikoj posudi miksirati maslac sobne temperature na srednjoj brzini oko 1 min. Dodati smeđi šećer (3/4 šolje) i melasu (2/3 šolje) i nastaviti miksiranje dok sve ne postane ujednačena smjesa. Dodati jaje i vanilu i nastaviti miksiranje još 2 minute, piše coolinarika

2. U posebnoj posudi sipati 3 1/2 šolje brašna, prašak za pecivo, sol i sve začine. Promješati i dodati prethodno napravljenoj smjesi od maslaca. Miksati na najsporije dok se ne ujednači smjesa - bit će pomalo ljepljivo tijesto.

3. Tijesto podjeliti na 2 dijela i staviti na foliju. Tako zamotano tijesto staviti u hladnjak na minimum 3h. 

4. Kada je spremno za rad, izvaditi iz hladnjaka. Pećnicu zagrijati na 175C (dok se spremaju kolačići)

5. Pobrašnjaviti radnu ploču i razviti na 0.5mm. Kalupima izvaditi željene oblike i staviti u obloženi pleh u pećnicu na max 8min.

6. Uživajte

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?