Jedan od projekata

Gimnazija fra Grge Martića Mostar: Uspješno realiziran projekt „Knjižnica – učionica – čitaonica“

31.05.2020.
u 19:03

„Knjižnica – učionica – čitaonica“ još je jedan od projekata koji je ovih dana uspješno realiziran usprkos koroni i obustavi redovitih nastavnih procesa.

„Knjižnica – učionica – čitaonica“ još je jedan od projekata koji je ovih dana uspješno realiziran usprkos koroni i obustavi redovitih nastavnih procesa.
Riječ je o projektu Gimnazije fra Grge Martića Mostar koja se odazvala javnom pozivu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti za opremanje školskih knjižnica. Zamišljeno je da se prostor knjižnice otvori kao višenamjenski prostor koji će omogućiti korelaciju unutar nastavnoga procesa.

Knjižnica, osim svoje temeljne uloge, treba postati školski dnevni boravak u kojem će se moći odvijati istraživački rad projektne nastave te organizirati aktivnosti iz izbornih predmeta i njihovih programa. U knjižnici će se moći organizirati različiti susreti za manje skupine sudionika.

 

.

 

Jedan dio knjižnice opremljen je stručnom literaturom koju koristi DSD program, koji se u ovoj školi uspješno izvodi već niz godina.

Također, cilj je urediti i specijalistički kutak za engleski jezik. Knjižnica je opremljena računalom, projektorom i priručnom pločom i u svakom trenutku može postati pomoćnom učionicom. Zahvaljujući dobivenim sredstvima od 5.000 maraka Federalnog ministarstva obrazovanja znatno je popunjen i obnovljen knjižni fond škole.

 

Iako je od polovine ožujka prekinuta redovita nastava, učenici su se odazvali pozivu svojih knjižničarki Ivane Aničić i Elvire Gagro te im pomogli u evidentiranju novih lektirnih naslova, piše Poskok.info.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije