sastanak

General Smith u MOBiH: SAD ostaje opredijeljen u podršci BiH ka NATO putu

20.02.2019.
u 13:39

Izaslanstvo Komande za specijalne operacije iz Komande američkih snaga za Europu, predvođena generalmajorom Kirkom W. Smithom, posjetila je danas Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, gdje se susrela s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš.

Pendeš zaželjela je izaslanstvoKomande za specijalne operacije dobrodošlicu u Ministarstvo obrane BiH i Bosnu i Hercegovinu.

Na sastanku je razgovarano o Godišnjem nacionalnom programu (ANP) i internim procedurama za usvajanje prvog ANP BiH, za što je izaslanstvo SAD-a dala punu podršku.

Sudionici sastanka su naglasili da je bilateralna obrambena suradnja između SAD-a i BiH na zavidnoj razini, da je najsveobuhvatnija, kao i da se svake godine povećava, te samim tim Oružane snage BiH postaju sve interoperabilnije s američkim vojnim snagama kao i sa snagama NATO-a.

General Smith visoko je ocijenio razinu profesionalnosti i osposobljenosti koju pripadnici Oružanih snaga BiH pokazuju sudjelovanje u međunarodnim operacijama podrške miru, istakao da Sjedinjene Američke Države ostaju opredijeljene u podršci BiH ka NATO putu, te se zahvalio ministrici Pendeš na prijemu i veoma konstruktivnim razgovorima.

Pendeš se zahvalila izaslanstvu Komande za specijalne operacije i SAD-u na svemu što čine u pogledu izgradnje kapaciteta i operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH, a time i obrambenog i sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine u cjelini, priopćeno je iz MOBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?