ODBILI MU DATI PROSTORIJE ZA DODJELU PRIZNANJA

General Rahim Ademi napustio HGZ: Duboko su me uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general

09.10.2022.
u 15:24

Hrvatski generalski zbor nije ustupio svoje prostorije za dodjelu priznanja Ademiju za najbolju knjigu "Samo istina". Dodjela se održala u knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Dodjela priznanja umirovljenom generalu HV-a Rahimu Ademiju za najbolju knjigu "Samo istina", tog 5. listopada nije održana u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora u Zagrebu, kako je unaprijed najavljeno u medijima, već u knjižnici Bogdana Ogrizovića.
Riječ je obratu koji se dogodio uoči dodjele, nakon sastanka održanog u toj udruzi koja okuplja visoke časnike iz Domovinskog rata, kada nakon glasanja taj prijedlog ustupanja prostorije HGZ-a nije prihvaćen te je general Ademi bio prisiljen pronaći novu lokaciju za dodjelu priznanja Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91. koja je Ademijevu knjigu, objavljenu u izdanju Večernjeg lista, proglasio za najbolju na temu Domovinskog rata u konkurenciji 16 naslova. Upravo takva odluku Hrvatskog generalskog zbora bila je okidač za odluku generala Ademija da napusti članstvo udruge, a tekst njegove ostavke donosimo u cijelosti. "Relativno dugo sam bio uvjeren da je Hrvatski generalski zbor (HGZ) časna i uzorna udruga, tim prije što je dio njenih članova bio upravo takav, ali kako sam naivno vjerovao da će svi koji su znali tko sam i kakav je bio moj doprinos tijekom Domovinskog rata govoriti i svjedočiti na sudu samo i isključivo istinu kad su me lažno optužili prvo na Haaškom sudu, a zatim i na hrvatskim sudovima, tako sam naivno vjerovao da su svi hrvatski generali to što bi i trebali biti. Pogriješio sam! Kako svugdje nema bistre vode, tako nema ni u toj udruzi. Ja se nikada nisam bavio politikom, nego se politika bavila sa mnom pa tako smatram da ni HGZ ne smije biti politiziran. HGZ-u je posve svejedno što ih napušta jedan po jedan član, a ako je tako, onda će ih napustiti još jedan, tj. moja malenkost. Više mi i nije stalo što misle pojedinci jer mi je važnije što o meni, prije svih, misle i govore hrvatski vojnici, časnici i dočasnici s kojima sam ratovao u tijeku cijelog Domovinskog rata. A vrhunac mog nezadovoljstva i okidač da napustim HGZ je sastanak Upravnog odbora HGZ-a gdje su zabranili da mi se u prostorijama udruge uruči Velika zlatna plaketa "Bili smo prvi kad je trebalo" koju mi je dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91. (UHBDR '91.) u suradnji s drugim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata, iako je već bilo dogovoreno da to bude 5. listopada 2022. u 11 sati. Ovakvom odlukom su me duboko uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general. Pa gospodo moja, nije prostor HGZ-a privatna svojina, pa i ja imam pravo kao član koristiti ga jednom u životu. Umjesto da im bude drago da njihov član dobije tu veliku nagradu, istu večer je netko iz Upravnog odbora dao portalima lažu vijest "kako je general Ademi tražio promociju svoje knjige od HGZ-a" što je laž jer ja to nikada od njih nisam tražio. Na kraju poručujem dijelu onih koji su ostali u toj udruzi da im neću podilaziti kao što nisam nikada nikome. Nadam se da će ih ipak biti barem malo sram što su tako nisko pali i što ih napušta jedan pošteni ratni general. A ja napuštam ovo društvo i nije mi žao. Časnim pojedincima i mojim prijateljima iz HGZ-a ću se javljati na drugim mjestima", navodi umirovljeni general Rahim Ademi u tekstu svoje ostavke na članstvo u Hrvatskom generalskom zboru.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?