savjeti

Gdje na doček 2022. godine? Ako ne želite ostati kod kuće, evo nekoliko genijalnih ideja

28.11.2021.
u 09:22

Povratak putovanja na velika vrata, prihvaćanje novog normalnog kao i ponovno istraživanje svijeta u 2022. godini, sve to predviđa Booking.com u svom istraživanju predviđanja za svijet putovanja.

Čini se da u nadolazećoj godini neće biti izlika da se ne otputuje nikamo, a veliki broj putnika jednostavno će se prilagoditi trendovima u putovanjima, odnosno kako putovati što sigurnije u svijetu u kojem i dalje vlada pandemija koronavirusa.

I svaki od ljubitelja putovanja jedva čeka svoje sljedeće istraživanje svijeta, a čini se kako doček Nove godine može biti pravi put k ponovnim putovanjima, kao i idealna prilika za nadoknadu izgubljenog te fantastičan način za početak uživanja u godini putovanja.

Mogli bismo reći da su na svoje (napokon) došle i putničke agencije, s kojima se u pandemiji putnici ipak osjećaju sigurnije nego da putuju potpuno sami. Ova “win win” situacija rezultirala je i šarolikom ponudom putovanja, kraćih i duljih, inozemnih i tuzemnih, i to upravo za doček nove 2022. Stoga, vrijeme je da duboko udahnete, odaberete željenu destinaciju i napokon otputujete... A kamo?

 

Velik broj putnika još će neko vrijeme uživati u otkrivanju ljepota Hrvatske, jer na kraju krajeva, ipak se radi o najsigurnijoj opciji. Doček će se već tradicionalno održavati u brojnim hotelima na obali, ali i u sve popularnijim destinacijama u unutrašnjosti Hrvatske. Provesti dva dana na Plitvičkim jezerima zvuči bajkovito u zimskom okruženju, a cijena od 1350 kuna u hotelu Jezero (31. 12. i 1. 1.) uključuje i ulaznicu za Nacionalni park i za skijalište Mukinje, animaciju za djecu od 17 do 2 ujutro, piće dobrodošlice, svečanu večeru u restoranu hotela Jezero uz grupu Oaza, tombolu, pjenušac u ponoć, noćenje u hotelu Jezero te doručak i piknik-ručak na lokaciji bistroa Kozjačka draga uz animaciju i glazbu.

Oni koji se odluče za odlazak na more, 2022. godinu mogu dočekati u omiljenom društvu uz nezaboravnu zabavu koja očekuje sve posjetitelje u brojnim opatijskim hotelima, a garantirano je baš sve što vam treba za tih nekoliko dana odmora – brojna zbivanja, pregršt sadržaja, vrhunski hoteli i gastroponuda te nezaobilazan wellness i spa. Cijene se kreću od stotinjak eura za dvije noći u hotelima s tri zvjezdice do primjerice hotela Ambasador s pet zvjezdica i cijenom od oko 230 eura za noćenje. Ambasadorova ponuda uključuje i bogat buffet doručak i večeru, novogodišnju večeru (pića nisu uključena), 1. 1. kasni doručak do 12 sati, neograničeno korištenje spa zone (finska sauna, turska kupelj, tuševi doživljaja, ledena fontana, relax zona, grijani ležajevi, rasul, soft (finska) sauna, whirlpool), pa čak i pillow menu (mogućnost odabira jastuka)!

Nešto južnije, u Primoštenu, dva noćenja u hotelu s tri zvjezdice koštaju tek 540 kuna, a novogodišnja večera posebno se naplaćuje.

U hotelima Olympia i Olimpia Sky u Vodicama novu godinu kao i reprizu možete provesti uz Maju Šuput! Ono što će posebno veseliti roditelje jest to da će biti organiziran i dječji doček Nove godine pod stručnim vodstvom animatora. Sve to uključeno je u cijenu od 2630 kuna za tri noćenja pa naviše, a djeca starija od 12 godina imaju 20 posto popusta.

Slične ponude mogu se naći diljem Hrvatske, a s obzirom na velik interes, kao i veliku želju za atraktivnim ulaskom u 2022. godinu, bilo bi pametno čim prije rezervirati svoju željenu destinaciju kako ne biste dugoočekivano putovanje trebali čekati još neko vrijeme.

Oni hrabriji i željni egzotike mogu se uputiti sve do primjerice Tajlanda ili čak i Kube, a u ponudama putničkih agencija je i velik broj europskih putovanja za Novu godinu za one koji će birati nešto bliže i poznatije destinacije.

Naravno, Novu godinu dočekati možete i u europskim metropolama, i to za znatno manje novca, ali sigurno s dovoljno uzbuđenja. Već za tisuću kuna uživati se može tri dana u Milanu ili pak četiri dana autobusom u Pragu (oko 1700 kuna) te četiri dana u Budvi (1300 kuna).

Četiri dana avionom u Rimu koštat će vas 3000 kuna, a četiri dana u Parizu 2700 kuna. U cijene za europska putovanja ne treba zaboraviti uključiti avionske pristojbe – oko 1200 kuna.

 

Shutterstock

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije