Reakcija direktora Granične policije BiH

Galić: Nikada nisam zatražio ni primio mito

28.05.2016.
u 08:00

U cilju istinitog informiranja u vezi s navodima objavljenim u određenim medijima u FBiH o zastrašivanju i davanju mita kojima se ruši osobni i profesionalni dignitet i ugled policajca s 25 godina uspješne karijere u borbi protiv kriminala, javnosti se jučer službenim priopćenjem obratio Zoran Galić,ravnatelj Granične policije BiH.

- Neponavljajući netočne navode, na ovaj način podcrtavam kako u procesu izbora kandidata za prijem u Graničnu policiju BiH nikada nisam zatražio ni primio mito, kazao je Galić. On dalje navodi kako apelira na sve nadležne institucije da što je moguće prije utvrde sve činjenice koje su iznijeli određeni mediji, a kojima se nanosi šteta njemu osobno, ali i ovoj policijskoj agenciji. Galić ističe kako je riječ o prilogu koji je mučan svima, izuzev onima koji su ga inicirali ili naručili iz njima poznatih razloga, koji mogu biti samo politički motivirani. “Posebice apeliram da se provjere neistiniti navodi kojima se Granična policija BiH i ja dovodimo u negativan kontekst i da se nakon provjere, istinite činjenice transparentno prezentiraju javnosti”, kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Službenu izjavu je dao u medijima prozvani Mario Markota, djelatnik Granične policije BiH.

“Ja, kao ni bilo tko iz moje obitelji, nikada nikomu nisam ponudio ni dao mito za pristupanje agenciji za stručno usavršavanje kadrova, niti bilo kome drugome zaposlenom u Ministarstvu sigurnosti BiH, samim time ni ravnatelju Granične policije BiH Zoranu Galiću”, naveo je Markota u izjavi koja je poslana na adrese Tužiteljstva BiH, SIPA-e te Granične policije BiH.

Istaknuo je kako je njemu i njegovoj obitelji na ovaj način nanesena ogromna šteta te da od nadležnih institucija traži da poduzmu sve potrebne mjere. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?