UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Objavljenje snimke ubijenog Edina Gačića i otkriveni detalji istrage

Zurnal.info
13.02.2019.
u 17:07

Prva ozbiljna informacija pojavila se u utorak u zoru. Bilo je 4 sata i 15 minuta kada su policijski službenici s terena obaviješteni da je u novom snijegu pronađen trag. Sumnjalo se na Edina Gačića. No, cjelodnevna potraga za ubojicom nije dala rezultate, prenosi zurnal.info. Tek poslijepodne četvorica pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Županije Sarajevo pronašla su novi trag. Krenuli su za njim. Serijski ubojica bio je smješten u žbunju na vrhu brežuljka. Policajci su mu, ne primjećujući ga, prišli na dvasesetak metara. A onda je Gačić zapucao.  

IGLO I BAJONET

Jedan metak je pogodio policajca u nogu. Drugi je raznio cijev puške drugog specijalca. Rafal je trajao oko petnaestak sekundi. Policajci su, potom, uzvratili paljbu. Gačićev automat tada je "zakovao", pa je ubojica zapucao iz pištolja koji je uzeo od ubijenog policajca Mahira Begića. Par minuta poslije pucnjava je utihnula. Ubojica Gačić bio je mrtav. 

Pištolj policajca Begića, koji je baš u tim trenucima sahranjivan, ostao je u desnoj ruci serijskog ubojice. Ispred njega je bio bajunet zaboden u zemlju i prekriven ovčijom kožom. Služio mu je kao grudobran. 

Prije devet dana tim je bajunetom u Konjicu masakrirao tijelo Sauda Sultanića, kojem je prethodno ispucao dva metka u grudi i jedan u čelo.

U vrijeme pogibije ubojica je nosio odjeću od vune. Pored njega je bila gomila čahura. Hranu nije imao uz sebe. S druge strane brda, nekih tristo metara od Gačićevog rova, bilo je njegovo skrovište napravljeno od snijega po uzoru na eskimske kućice – iglo. Tu je boravio prije nego je primjetio da mu se približava potjera. Ni u tom skrovištu nije bilo hrane.

SEKSUALNO ZLOSTAVLJAN

Edin Gačić se, podsjećamo, skrivao se od 4. veljače, kada je upao u prodavnicu Sauda Sultanića u selu Podorašac kod Konjica. Pet dana poslije, u Suhodolu je ubio policajca Mahira Begića. Prije petnaest godina ubio je svoju majku, dok je bio na dopustu kazne koju je služio zbog ubojstva saborca.

Prema njegovim izjavama datim policijskim agencijama, Gačić je u djetinjstvu bio i seksualno zlostavljan. Dok je bio u zatvoru, štedio je novac kako bi za 400 maraka kupio pištolj iz kojeg je kasnije ubio svoju majku. Jedan od osuđenika koji je s njim dijelio zatvorsku ćeliju, prije dva dana policiji je ispričao da je Gačić najviše vremena provodio u biblioteci.

“Učio je knjige napamet, a onda je sve to ponavljao u ćeliji. Kada bi mu se posebno svidio neki dio knjige, otkinuo bi tu stranicu i bukvalno je pojeo”, naveo je zatvorenik koji je izdržavao kaznu sa Gačićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?