pretres na više lokacija

FUP uhitio četiri osobe, među uhićenima i izvršni direktor Elektroprivrede BiH

elektro
26.08.2016.
u 19:05

Akcija se provodi po nalogu Županijskog tužiteljstva SŽ, a pretresi se vrše na nekoliko lokacija na području Zeničko-dobojske, Tuzlanske i Sarajevske županije

Pripadnici Federalne uprave policije vrše pretres u zgradi Elektroprivrede BiH, potvrdio je direktor FUP-a Dragan Lukač.

"Riječ je o vrlo ozbiljnom predmetu i zbog interesa istrage ne smijem otkrivati više informacija", kazao je Lukač za za Klix.ba.

Akcija se provodi po nalogu Županijskog tužiteljstva SŽ, a pretresi se vrše na nekoliko lokacija na području Zeničko-dobojske, Tuzlanske i Sarajevske županije. Kako je priopćeno iz Tužiteljstva SŽ uhićene su četiri osobe.

"Uhićene osobe osumnjičene su da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem. Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi", navodi se u priopćenju Tužiteljstva SŽ.

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, uhićene osobe bit će predate u nadležnost Tužiteljstva SŽ. Nakon što ih sasluša postupajući tužitelj, odlučit će o daljnjim mjerama.

Kako Klix.ba neslužbeno doznaje, među uhićenima je izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović.

Njega je Vlada FBiH imenovala na ovu poziciju na sjednici održanoj 24. veljače ove godine. Mandat mu je počeo od 1. ožujka ove godine.

Uhućen je i glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić koji je na sjednici Vlade SŽ održanoj 29. ožujka ove godine imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica SŽ.

Uhićeni su i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

Kako navode iz Tužiteljstva SŽ, uhićeni se sumnjiče da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.
 
Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije