la manche

Francuzi zaplijenili ruski brod

26.02.2022.
u 13:22

Francuska pomorska policija je rano ujutro u kanalu La Manche zaplijenila brod koji bi prema francuskim vlastima mogao pripadati ruskoj tvrtki osumnjičenoj za kršenje trgovinskih sankcija povezanih s ratom u Ukrajini. 

Brod je preusmjeren u francusku luku Boulogne-sur-Mer između 3 i 4 sata ujutro, rekla je Veronique Magnin iz francuske pomorske prefekture, dodajući da carinski službenici provode provjere.

"Ruski teretni brod dug 127 metara pod nazivom 'Baltic Leader' koji je prevozio automobile presrela je francuska mornarica preko noći u Kanalu i ispratila ga u luku Boulogne-Sur-Mer u sjevernoj Francuskoj", rekao je dužnosnik, prenosi BBC.

“Odvezen je u francusku luku nakon zahtjeva francuske vlade jer se sumnjiči da pripada tvrtki koja je na meti sankcija EU protiv Moskve. Francuske granične snage trenutno istražuju teretni brod. Posada na brodu 'Baltic Leader' surađivala je s francuskim vlastima", dodao je.

Rusko veleposlanstvo u Francuskoj zatražilo je objašnjenje od francuskih vlasti zbog zapljene ruskog teretnog broda, prenijela je ruska novinska agencija RIA.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?