Claire Bodonyi

Francuska odlučna obraniti vrijednosti čovječanstva

Claire Bodonyi
14.11.2015.
u 19:41

Iako su svi u šoku Francuska i kada je "ranjena" ona će se opet "podići", rekla je Bodonyi

Veleposlanica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi kazala je danas novinarima u Sarajevu da je sinoćnji napad u Parizu, kada je živote izgubilo više desetina ljudi, drugi teroristički napad u Francuskoj ove godine.

- I ovaj put Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za to, tvrdi Bodonyi. 

Podsjetila je na izjavu predsjednika Francuske François Hollande koji je ranije izjavio da je ovo ratni čin i najavio da će u Francuskoj biti tri dana nacionalne žalosti.

- Iako su svi u šoku Francuska i kada je "ranjena" ona će se opet "dići". Spremna je da brani svoje vrijednosti jer to nisu samo francuske vrijednosti nego vrijednosti cijelog čovječanstva, istaknula je Bodonyi.

Zahvalila je bh. dužnosnicima koji su uputili izraze sućuti, naglašavajući da je Francuska snažna i odlučna da se sa svojim saveznicima bori da ovaj svijet bude slobodan.

Kako je kazala, u sinoćnjem terorističkom napadu u Parizu, kada su napadnuti restorani, kafići, nacionalni stadion i koncertna dvorana, ubijeno je 127 osoba, više desetina je hospitalizirano, a nekoliko desetina osoba je u teškom stanju.

- Mislimo na njihove obitelji i sudjelujemo u njihovoj boli, podvukla je Bodonyi.

Dodala je da je u posljednjih nekoliko sati značaj broj policijskih i vojnih snaga raspoređen u Parizu, naglašavajući da Francuska ima mogućnosti da se obrani, a sve službe rade zajedno.

- Znamo da napadači dolaze izvana, ali sasvim sigurno je da su imali sudionike u Francuskoj. Napadači su bili u civilu što je znak da se radi o terorističkim djelima jer se nisu vojnici borili protiv vojnika, pojasnila je, javlja Fen. 

Iznijela je stav da iako su Francuzi šokirani i ljuti što je taj napad bio usmjeren protiv Francuske, ostat će ujedinjeni posebno zbog činjenice da je još uvijek nepoznanica koliko je napada moglo biti.

Istraga je u tijeku, situacija nije stabilizirana, stanovnici Pariza su dobili instrukcije da ostanu u svojim domovima, više terorista je ubijeno tijekom napada, ali opasnost još uvijek nije otklonjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije