Pokladni dani "Trebižat-Čapljina"

FOTO Vesele maškare razveselile građane u Čapljini

Foto: Đaka city
1/16
19.02.2023.
u 19:24

Uz pucnjeve kuburaša, zvuke puhačkog orkestra HKUD “Seljačka sloga” Trebižat i Hrvatske glazba Mostar i podizanje zastave koje je izvršio najstariji sudionik karnevalske povorke Ivan Dodig Džafer, maškarska republika je preuzela ključeve grada i punu blagajnu od gradonačelnika dr. Smiljana Vidića

Karnevalska povorka 59. ”Pokladni dani – 2023.” Trebižat – Čapljina krenula je danas s Doma kulture u Trebižatu te nakon prolaska kroz Trebižat se zaputila u Čapljinu gdje je na Trgu kralja Tomislava održan središnji program.

Uz pucnjeve kuburaša, zvuke puhačkog orkestra HKUD “Seljačka sloga” Trebižat i Hrvatske glazba Mostar i podizanje zastave koje je izvršio najstariji sudionik karnevalske povorke Ivan Dodig Džafer, maškarska republika je preuzela ključeve grada i punu blagajnu od gradonačelnika dr. Smiljana Vidića te obećala razumno trošenje novca, piše Đaka city.

Nakon preuzimanja ključeva grada, glavni sudac Marko Škipina je pročitao optužnicu koja tereti ovogodišnjeg Marka Krnjevala koji simbolizira “Z” a između ostalog u optužnici stoji:

– Marko Krnjeval je kriv što je Danijel Boto morao skupiti kofere i otići u Njemačku.

– Marko Krnjeval je kriv što u našoj pošti osim što možete platiti račune možete kupiti i nož za logorovanje, utičnicu…samo im mesni narezak fali.

– Marko Krnjeval je kriv što u vatrogasnom ima više zaposlenih nego u bivšem Energoinvestu.

– Marko Krnjeval je kriv što ako se dogodi potres, samo u zgradi gradske uprave nastradat će nekoliko tisuća ljudi.

– Marko Krnjeval je kriv zbog rata između nekih naselja primjerice Šurmanaca i Počitelja zbog mosta preko Neretve.

– Marko Krnjeval je kriv što su neki poznati čapljinski gospodarstvenici završili u bolnici nakon proglašenja neradne nedjelje.

– Marko Krnjeval je kriv što je ovogodišnji Advent u Čapljini priuštio i boksačke mečeve raznih kategorija.

a ostatak optužnice bit će pročitan u utorak, na završnim maškarama u Trebižatu.

Na pozornici su se mnogobrojnoj publici predstavile razne maškarske skupine, pa smo tako mogli vidjeti glavnog krivca “Z” i njegovu vojsku, razne skupine iz dječjih vrtića, škola, čapljinske mažoretkinje, sahranu kune, kupovanje diplome…

Poseban štih ovom vedrom i šaljivom događaju donijela je voditeljica programa Ana Miletić.

Nakon službenog dijela programa karnevalske skupine nastavile su zajedničko druženje na Domu kulture u Trebižatu uz bogatu gastronomsku ponudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije