JOŠ OSAM DANA DO VELIKOG TRENUTKA

FOTO Počelo odbrojavanje do spajanja Hrvatske: Pogledajte fotografije Pelješkog mosta iz zraka

Foto: pixell
1/5
20.07.2021.
u 10:45

Počelo je zadnje odbrojavanje do spajanja Hrvatske. Za osam dana Pelješki most će biti spojen u punoj  svojoj dužini od 2,4 kilometra i tako će povezati krajnji jug Hrvatske s ostatkom Lijepe naše. 

Kao što to mogu otkriti najnovije spektakularne fotografije Pelješkog mosta, na njemu je potrebno ugraditi samo još jedan mali dio da bi se spojile Komarna na kopnu i Brijesta na poluotoku. A radi se o zadnjem segmentu dugom 18 metara i teškom 220 tona koji će, kako je planirano, dvije dizalice podići u srijedu 28. srpnja navečer i postaviti ga između stupnog mjesta S8 i S9.

Nakon toga slijedi zavarivanje tog segmenta koje inače traje sedam dana. Predzadnji segment, također dug 18 metara  podignut je preksinoć. Pelješki most će tako biti spojen dva mjeseca prije prvotnog roka jer su kineski izvođači  radova uhvatili dobar ritam pa im sad za zavariti jedan segment treba sedam umjesto 11 dana kako je bilo u početku planirano. 

Nakon što se ugradi i posljednji od 165 segmenata čelične nosive konstrukcije slijedi opremanje mosta, a očekuje se da će svi radovi na tom najvažnijem infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj biti gotovi do kraja siječnja sljedeće godine. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije