Srećom, bez ozlijeđenih

FOTO: Nezapamćena oluja u Fojnici, dio adventskih sadržaja otkazan

02.12.2023.
u 16:51

Olujni vjetar kakvog Fojničani ne pamte, zahvatio je sinoć ovu srednjobosansku općinu, piše Večernji list. Ozlijeđenih srećom nije bilo, materijalne štete ima ali ona je puno manja od očekivane s obzirom na jake udare vjetra, kaže načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura koji je rano jutros obišao teren. „Šteta se ogleda uglavnom u manjim oštećenjima krovova na privatnim kućama u naseljima Ostružnica i Alaupovka. Krovovi s kojih je skunuto nekoliko crijepova odmah jutros su popravljeni, a saniran je i krov jednog od objekata Zavoda Drin na kojemu je također oštećen dio. U pitanju je Odjel B- Urlenika. Procjenu štete nismo radili jer ona je već danas sanirana najvećim dijelom. Imali smo sreću jer prije svega nemamo stradalih, a i štete su minimalne s obzirom na jačinu vjetra kakvom mnogi od nas ne pamte“, potvrdio nam je načelnik Fojnice. Radnici Zavoda Drin od jutros su su angažirani na sprječavanju prodiranja vlage u objekt na kojemu je oštećen dio krova, a u ponedjeljak je planirano i postavljane lima koji će u potpunosti zaštiti unutrašnjost objekta, potvrdili su iz Zavoda „Drin“.

Vjetar je osim štete na krovovima pokvario prelijep blagdanski ugođaj na kojemu su proteklih dana radili brojni Fojničani. Među ostalim, prevrnuo je božićno drvce postavljeno u središtu Fojnice te oštetio adventske kućice zbog čega je, potvrdila nam je Vanja Oroz Jukić, predsjedateljica Općinskog vijeća i jedna od organizatorica manifestacije „U susret Božiću“ dio adventskih sadržaja planiran za idući vikend, otkazan. Organizatori kažu najvažnije je da nema stradalih, kućice će se popraviti, drvce ponovno okititi te će biti prostora za ostale adventske sadržaje kojim Fojničani dočekuju najradosniji kršćanski blagdan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije