Slijed uspješnih poslovnih godina

FIS d.o.o. - ulaganje u nove tehnologije i moderan pristup u poslovanju

17.03.2018.
u 15:35

Slijed uspješnih poslovnih godina za poduzeće FIS nastavljen je i tijekom 2017. godine - postignuti su dobri rezultati i ostvareni zadani planovi u svakom segmentu.

Poduzeće za koje se sa sigurnošću može reći kako je jedinstven i autentičan bosanskohercegovački brend, ali sa svim obilježjima suvremenih europskih i svjetskih kompanija.

Za više od 20 godina rada FIS je postao jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca s 18 prodajnih centara te respektabilan proizvođač namještaja i tekstila. Na bh. i inozemno tržište uspješno su plasirane vlastite robne marke: Ambyenta - namještaj od pločastih materijala i punog drva, GS - čarape, Anbinni - odjeća za bebe, FIS HOME - kućni tekstil. Broj zaposlenika u trgovini i proizvodnji dosegnuo je 3300.

Sve je to postignuto velikim zalaganjem suvlasnika Pere Gudelja i Snežane Gudelj, koji su dugi niz godina upravljali poduzećem. Prije nekoliko godina vlasnici su se povukli, a upravljačku funkciju prenijeli na profesionalni menadžment.

Izvršena je kompletna reorganizacija poslovanja pri kojoj je vlasnička funkcija u potpunosti odvojena od upravljačke, što se u praksi pokazalo vrlo uspješnim za poslovanje. Uprava poduzeća slijedi temeljna načela koja su postavili vlasnici, poštujući pri tome najviše standarde poslovanja.

Rekordni poslovni rezultati u posljednje tri godine upravo su i došli kao rezultat dugogodišnjeg strateškog pripremanja koje je podrazumijevalo uvođenje najmodernijih softversko-proizvodnih tehnologija, specijalizirane obuke zaposlenika te europski pristup poslovanju.

Protekle godine završen je petogodišnji investicijski plan vrijedan 20 mil. KM i zaposlen značajan broj radnika, čime se FIS nametnuo kao lider u proizvodnji namještaja. Uprava poduzeća i u ovoj godini planira snaženje maloprodajne mreže, dodatnu modernizaciju proizvodnje, kao i nova zapošljavanja. Zadanim planovima FIS želi dati i novi zamah gospodarskom razvoju regije, ali i države u cjelini.

Kroz poslovanje europski orijentirana, ali u potpunosti domaća tvrtka, FIS će nastaviti razvijati domaću proizvodnju i zapošljavati domicilno stanovništvo. Prvenstveno mladim i obrazovanim ljudima FIS želi i daje priliku za zaposlenje u svom gradu, dajući tako i svoj doprinos u sprečavanju izraženog odlaska u inozemstvo.

Osim toga, poseban naglasak u 2018. godini FIS će dati društveno odgovornom poslovanju, odnosno potpori brojim projektima za pomoć lokalnim zajednicama diljem BiH.

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije