Završio posjet

Financijska pomoć Rusije Republici Srpskoj

dodik_putin
Foto: agencije
17.09.2014.
u 09:46

Dodik se zahvalio Rusiji na potpori Daytonskom mirovnom sporazumu, te što se suprotstavlja pokušajima njegove promjene

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin primit će u četvrtak u Moskvi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u trenutku kada zapad pritišće Rusiju zbog sukoba u Ukrajini.

Konkretna pomoć

Po saznanjima medija sastanak predsjednika Dodika i premijerke Cvijanović s ruskim predsjednikom Putinom je odgođen budući ruski čelnik trenutačno boravi na istoku Rusije. Dodik je najavio da će s Putinom razgovarati o temama važnim za međusobne odnose RS-a i Rusije. Dodik je ocijenio da je sastanak s Putinom važan za realizaciju ruske financijske pomoći RS-u. Predsjednik Republike Srpske je istaknuo da će sastanak biti prigoda da informira ruskog predsjednika o situaciji u BiH.

Pri tome je Dodik zahvalio Rusiji na potpori Daytonskom mirovnom sporazumu, te što se suprotstavlja pokušajima njegove promjene koja bi vodila daljoj unitarizaciji zemlje na čemu inzistira Sarajevo.

Isporuka mazuta

Predsjednik Milorad Dodik i premijerka RS-a Željka Cvijanovićeva razgovarali su u Moskvi i s glavnim direktorima kompanija Zarubežnjeft Sergejem Kudrašovim i Gazprom Aleksejem Milerom i tom prilikom je potvrđeno da će projekti koje zajednički rade ove dvije kompanije u RS-u biti snažno nastavljeni. Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je u Moskvi s predstavnicima kompanije Zarubežnjeft dogovorena isporuka mazuta. Cvijanović je istaknula kako je dogovorena i opskrba ruskog tržišta brojnim proizvodima čime je, kako je naglasila, otvorena prigoda za proizvođače iz Republike Srpske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije