12. SVIBNJA

FF SUM: Predavanje ‘‘Političko-teološko zbližavanje Crkve u Europi i Židova nakon holokausta‘‘

11.05.2023.
u 15:11

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) Boris Havel sa Sveučilišta u Zagrebu će u petak, 12. svibnja u 11 sati, održati predavanje na temu "Političko-teološko zbližavanje Crkve u Europi i Židova nakon holokausta" 

Predavanjem završava Tjedan Europe kojega obilježava Studij politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je sa SUM-a.

Boris Havel je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, politolog, povjesničar, prevoditelj i stručnjak za bliskoistočne političke procese.

Autor je znanstvenih monografija, rječnika te više desetaka znanstvenih, stručnih i publicističkih radova. Često drži predavanja o međunarodnim odnosima, politici i povijesti Bliskog istoka, arapsko-izraelskom sukobu, povijesti islama, političkom islamu, povijesti Izraela, povijesti holokausta, antisemitizmu, kršćansko-židovskim odnosima, povijesti Crkve, komparativne religije i komparativne politike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?