Regulatorna komisija za energiju u FBiH

FERK nije razmatrao prijedlog o poskupljenju struje za korisnike EP BiH

FERK
11.06.2024.
u 19:40

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) u utorak je u Mostaru održala sjednicu na kojoj je većinom glasova odlučeno da se razmatranje Prijedloga cijena za opskrbu krajnjih kupaca kod javnog opskrbljivača JP "Elektroprivreda BiH" Sarajevo skine s dnevnog reda. 

Također, na današnjoj sjednici usvojeni su: Nacrt općih uvjeta za isporuku i opskrbu električnom energijom, Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje naknada za priključenje na distribucijski sustav i priključenje na zatvoreni distribucijski sustav, Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje distribucijske mreže i Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje zatvorenog distribucijskog sustava, navodi se u priopćenju FERK-a.

Odlučeno je i kako će FERK 2. srpnja u Mostaru održati usmenu opću raspravu o Nacrtu općih uvjeta za isporuku i opskrbu električnom energijom, kao i raspravu o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje naknada za priključenje na distribucijski sustav i priključenje na zatvoreni distribucijski sustav.

Dan kasnije, u svojim prostorijama u Mostaru FERK će održati usmene opće rasprave o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje distribucijske mreže te o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje zatvorenog distribucijskog sustava.

"Na usmene opće rasprave mogu doći sve zainteresirane pravne i fizičke osobe kojima će se pružiti mogućnost davanja komentara na nacrte pravilnika. Preslike nacrta pravilnika i obrazloženja uz nacrte možete dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a, na protokolu, Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na službenoj internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba. Rok za podnošenje pisanih komentara na navedene nacrte pravilnika je do 4. srpnja do 12 sati", poručili su iz FERK-a.

Podnositelju zahtjeva "HOLDINA" d.o.o. Sarajevo izdana je izmijenjena i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om s razdobljem valjanosti do 19.7.2026. godine.

FERK je na današnjoj sjednici odlučio da se u postupak opće rasprave uputi Nacrt dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva F.L. WIND d.o.o. Rok za dostavljanje pisanih komentara na nacrt dozvole je do 20.6.2024. godine.

Doneseno je rješenje kojim se utvrđuje status kvalificiranog proizvođača u proizvodnom objektu vjetroelektrana "Jelovača" za podnositelja zahtjeva F.L. WIND d.o.o. TOMISLAVGRAD.

Također, postupajući po žalbama na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, FERK je na sjednici donio 10 rješenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije