32. članica

FENA primljena u punopravno članstvo Europskog saveza novinskih agencija

Foto: Fena
1/3
22.09.2017.
u 14:10

Federalna novinska agencija (FENA) primljena je danas u punopravno članstvo Europskog saveza novinskih agencija (EANA), organizacije koja okuplja sve vodeće agencije u Europi.

Odluka o prijemu FENA-e kao 32. članice donijeta je danas na polugodišnjoj konferenciji Opće skupštine EANA-e  u Beogradu. Više od dvije trećine članica EANA-e podržalo je aplikaciju FENA-e, odnosno pozitivnu preporuku Upravnog odbora EANA-e.

Glasovanju o prijemu FENA-e prethodio je niz aktivnosti proteklih mjeseci, uključujući i monitoring posjet predstavnika EANA-e u Sarajevo, kako bi se uvjerili da je FENA vodeća novinska agencija u BiH koja uživa veliki profesionalni ugled u medijskoj zajednici i društvu u cjelini. Član EANA-e može biti isključivo vodeća novinska agencija u državi.

-Ovo je veliki uspjeh za FENA-u, sve njene zaposlenike, ali i medijsku zajednicu u BiH. Drago mi je što su i kolege iz više od 30 vodećih novinskih agencija u Europi prepoznali značaj i ulogu FENA-e u medijskom svijetu i što su nas tako uvjerljivom većinom odlučili primiti u svoje društvo – istaknuo je direktor FENA-e Elmir Huremović.

EANA je najveća i najuglednija organizacija takve vrste u svijetu, a čine ju 32 članice koje pokrivaju europski prostor s više od 750 milijuna stanovnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije