I PARLAMENT BEZ VODSTVA

Fehim Škaljić podnio ostavku

'fehim'
Foto: ''
06.01.2014.
u 20:00

Tražim, da se o ostavci, što prije, izjasni Zastupnički dom te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH - navodi Škaljić

Fehim Škaljić podnio je pismenu ostavku na dužnost predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i traži da se o tome, što prije, izjasni Zastupnički dom, te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. 

- Kao zastupnik i član Kluba Saveza za bolju budućnost BiH izabran sam na dužnost predsjedavajućeg ovog uvaženog Doma. Članom 38. Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH predviđeno je da klubovi zastupnika predlažu, iz reda zastupnika, predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Takva procedura provedena je prilikom mog izbora nu ovu dužnost. Obzirom da u Ustavu Federacije BiH i Poslovniku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH ne postoji eksplicitna odredba o prestanku obavljanja dužnosti predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, u skladu s pravnom analogijom i Odlukom Saveza za bolju budućnost BiH o izlasku iz parlamentarne većine na nivou Federacije BiH, podnosim ostavku na dužnost predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. 

Tražim, da se o ostavci, što prije, izjasni Zastupnički dom te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH - navodi Škaljić u pismenoj ostavci upućenoj predsjednicima klubova zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. 

U večerašnjem dnevniku Federalne televizije Škaljič je naglasio kako je zatražio od predsjednika Klubova u Parlamentu da ubrzaju proceduru njegovog razrješenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije