objavljen Javni poziv

Federalna vlada po prvi put podržava rodilje povratnice iz cijele BiH

Rodiljske naknade
02.06.2023.
u 08:07

Kako je kazao ministar Dizdar, ovo je prvi javni poziv za podršku rodiljama iz povratničke populacije, a najavio je i druge značajne projekte.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od sada će financijski podržavati rodilje iz cijele Bosne i Hercegovine koje pripadaju povratničkoj populaciji. U tom smislu, Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe objavilo je Javni poziv rodiljama povratnicama na području cijele BiH.

Kako je kazao resorni federalni ministar Nerin Dizdar, ovo je prvi javni poziv za podršku rodiljama iz povratničke populacije, a najavio je i druge značajne projekte.

-Izvjesno je da ćemo uskoro imati javnu podršku učenicima i studentima iz povratničke populacije, također na cijelom području BiH, a sredstva ćemo osigurati kroz rebalans - dodao je Dizdar.

Prilikom nedavne posjete povratnicima, ministar Dizdar je najavio podršku "koju ćemo zajedno implementirati", a u svrhu zapošljavanja povratnika.

- Krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje, zapošljavanje u javnom i realnom sektoru - istaknuo je Dizdar, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?