Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Federalna uprava ustupila oduzetu robu centrima za socijalni rad u FBiH

23. prosinca 2016. u 15:30 0 komentara 4 prikaza
add

Federalna uprava za inspekcijske poslove je ustupila robu oduzetu u inspekcijskom nadzoru centrima za socijalni rad na području Federacije Bosne i Hercegovine. Ukupno 1.045 pari obuće donirano je u humanitarne svrhe, putem centara za socijalni rad u svih deset županija u FBiH.

U priopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove se navodi da je krajem 2015. federalna tržna inspekcija inspekcijskim nadzorom privremeno oduzela robu od privrednog subjekta registrovanog na području Brčko Distrikta, a koji posluje na području FBiH, zbog nepostojanja vjerodostojne dokumentacije o porijeklu i vlasništvu nad njom. 

Prekršajnim nalogom je izrečena zaštitna mjera oduzimanja predmeta prekršaja, te je roba po oduzimanju smještena u prostorijama firme "Cementara Lukavac" d.o.o. Lukavac. Subjekt nadzora je prihvatio odgovornost, nije tražio sudsko odlučivanje i u zakonskom roku je izvršio uplatu kazne propisane prekršajnim nalozima.

Ustupanje robe oduzete u inspekcijskom nadzoru omogućeno je Pravilnikom o postupku raspolaganja, čuvanja, prodaje ili uništenja privremeno oduzete robe u inspekcijskom nadzoru, koji propisuje da inspektor može ustupiti oduzetu robu u humanitarne svrhe putem centara za socijalni rad u slučajevima gdje se ne radi o visokotarifnoj robi i ukoliko je roba od interesa za humanitarne potrebe.

Federalna uprava za inspekcijske poslove će i ubuduće potpomagati rad socijalnih centara u FBiH na ovaj način, navodi se u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.