Fadil Novalić

Federacija je spremna pomoći koliko god treba kada je riječ o migrantima

16.08.2019.
u 16:30

Federacija BiH spremna je pomoći koliko god treba kada je riječ o migrantima, ali isključivo posredstvom BiH, jer kao entitet za to nema nadležnost, izjavio je federalni premijer Fadil Novalić.

On je o situaciji u vezi sa migracijama u BiH, te eventualnim rješenjima za smještaj migranata upotrebom neperspektivne imovine BiH razgovarao sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peterom Van der Auweaertom-

“Federacija BiH spremna je pomoći koliko god treba, poštujući međunarodne standarde i ljudske norme, ali isključivo putem BiH, jer kao entitet nemamo nadležnosti za te aktivnosti. BiH, u čijoj je to nadležnosti, pomoći ćemo koliko god treba”, rekao je Novalić. 

On je podsjetio da je FBiH od početka uključena u aktivnosti u vezi sa pitanjem migracija, te da je i do sada, posredstvom BiH osiguravala smještaj, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Početkom lipnja Vlada FBiH je kroz transfere drugim razinama vlasti, a provodeći jedan od zaključaka tematske sjednice federalnog Parlamenta o pitanju migracija, izdvojila četiri milijuna KM Unsko-sanskoj županiji. 

Van der Auweaert , koji je i regionalni koordinator UN za migracije, zahvalio je Vladi FBiH za dosadašnje aktivnosti, između ostalog, za ustupanje na korištenje vojarne Ušivak i objekta “Agrokomerca” za smještaj migranata. 

Ključne riječi

Komentara 1

BL
blokirani
21:20 16.08.2019.

sve je to vojska.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?