raspodjela prihoda

Federacija BiH godišnje otima od HNŽ-a 26,47 milijuna maraka

21.03.2017.
u 07:00

Zbog maćehinskog odnosa Federacije prema županijama, srednja razina vlasti već godinama trpi štetu koja se broji u stotinama milijuna maraka. Prema izračunima vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Federacija je kroz Zakon o pripadnosti javnih prihoda izgubila jedan cijeli proračun, odnosno oko 200 milijuna maraka. Bez jednog proračuna je ostala i Zapadnohercegovačka županija, a slične konstatacije vrijede i za ostale županije.

Inicijativa županija

Zbog toga su vlasti u HNŽ-u odlučile ove godine krenuti s inicijativom o izmjeni Zakona o javnim prihodima u Federaciji BiH. Cilj je ispraviti sve nepravde i nelogičnosti koje nosi ovaj akt i polako, ali sigurno uništava srednju razinu vlasti. Kako nam je jučer rekla federalna ministrica financija Jelka Milićević, spomenuti zakon je u programu rada resora koji vodi u ovoj godini. - Planiramo uputiti u Parlament Zakon o pripadnosti javnih prihoda do 30. lipnja ove godine. Radi se o vrlo složenom i teškom zakonu koji će aktivno uključiti sve sudionike u raspodjeli kada se bude govorilo o njegovim promjenama - rekla nam je jučer ministrica Milićević. Nešto detaljniji jučer je bio predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg koji nam je potvrdio kako su već poduzeti konkretni koraci po ovome pitanju. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?