slavi 10. rođendan

Farmaceutski fakultet za deset godina iznjedrio pet generacija magistara farmacije

01.06.2021.
u 15:13

Farmaceutski fakultet može se pohvaliti nizom projekata, aktivnosti, domaćim i međunarodnim suradnjama, a u ovih deset godina postojanja fakultet je iznjedrio pet generacija magistara farmacije.

Farmaceutski fakultet slavi svoj 10. rođendan čije je slavlje počelo znanstveno-stručnim skupom pod nazivom „Mostarski farmaceutski dani“ kao jednim od najvažnijih projekata.

„Danas nastavljamo s promocijom knjige, odnosno monografije koja će nam reći o slici i riječi o deset godina rada i života Farmaceutskog fakulteta“, kazala je prof. dr. sc. Monika Tomić.

Farmaceutski fakultet može se pohvaliti nizom projekata, aktivnosti, domaćim i međunarodnim suradnjama, a u ovih deset godina postojanja fakultet je iznjedrio pet generacija magistara farmacije.

Prof. dr. sc Zoran Tomić istaknuo je da je monografija svjedok vremena, ideja, vizija i jedne hrabrosti bez koje mnogi ostaju na istom mjestu jer se ne usude napraviti prvi korak.

„Ovo je priča o Sveučilištu, njegovim ljudima, upravi, profesorima, nenastavnom osoblju, napose studentima, koja nam pripovijeda o njihovom radu, trudu, odricanju, znanju i uspjesima“, istaknuo je rektor Tomić.

Ovaj će skup zahvaljujući stručnim predavačima sa Sveučilišta u Mostaru kao i aktualnim temama iz svijeta biomedicinskih i farmaceutskih znanosti ostati tradicija ove visokoškolske ustanove.

Ovogodišnji Mostarski farmaceutski dani bit će dostupni na internetskim platformama kako bi bili dostupni svima koji su zainteresirani za područje znanosti i ljekarničke struke.

Na Mostarskim farmaceutskim danima naglasak će biti na farmakologiji, farmaceutskim znanostima i drugim medicinskim disciplinama. Predavanja će održati predavači mostarskog Sveučilišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije