Veliki uspjeh

Studenti Farmaceutskog fakulteta u Mostaru predstavnici BiH u dalekom Taiwanu

Facebook
06.08.2017.
u 10:41

Studentski zbor Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SAFPUM, Student Assembly Faculty of Pharmacy University of Mostar), ovih dana postigao je još jedan veliki međunarodni uspjeh.  U Taipeiu (Taiwan) na kojem se upravo održava 63. Svjetski kongres studenata farmacije, uz studente iz više od 80 zemalja svijeta, prisustvuju i studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

Uz cjelogodišnje pripreme studenata, među kojima su i dva službena delegata koja sudjeluju na kongresu, SAFPUM je postao punopravni član Svjetske udruge studenata farmacije (IPSF, International Pharmaceutical Students Federation) te su studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dobivši pravo glasa, ovime postali jedini i glavni predstavnici Bosne i Hercegovine na globalnoj razini.
 
Studentski zbor Farmaceutskog fakulteta osnovan je 2011. začetkom Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te od tada bilježi brojne uspjehe. Uz uspješno provođenje javnozdravstvenih i humanitarnih aktivnosti, radionica i seminara, poticanje znanstvenoistraživačke djelatnosti, povezivanje studenata svih godina studija i brizi o studentskom statusu, u svom je djelovanju posljednjih godina ostvario članstva i u Europskoj udruzi studenata farmacije (EPSA, European Pharmaceutical Students Federation) u Touluse-u (Francuska) i Helsinkiju (Finska), a svojim punopravnim članstvom u Taiwanu zaokružio je niz započet u Hyderabadu u Indiji gdje se pridružio IPSF-u. 

Studenti farmacije su za svoje aktivnosti do sada primili brojna priznanja, osim rektorovih i federalnih nagrada, među istaknutijima su ona za najbolji studentski časopis na Sveučilištu (Placebo), najbolju javnozdravstvenu kampanju i poster (Teddys Pharmacy) i najboljeg koordinatora na svijetu za međunarodne studentske prakse (SEO, Student Exchange Officer) za mjesec prosinac, a predsjednik organizacije izabran je za dopredsjednika Studentskog zbora Sveučilišta.

Ove akademske godine Mostar je, kroz SAFPUM (SEP – Student Exchange Programme), u ljekarnama diljem grada ugostio studente iz SAD-a, Poljske i Nizozemske te je marketinškim djelovanjima studenata i međunarodnim projektom Trainers on Tour postao međunarodno prepoznatljiva i poželjna lokacija. 

Javnozdravstvene aktivnosti SAFPUM-a građani Mostara imali su prilike pratiti kroz brojne kampanje poput organiziranih donacija krvi, obilježenih svjetskih dana borbe protiv AIDS-a, tuberkuloze, depresije, krivotvorenih lijekova, ovisnosti o nikotinu, te kroz projekte kao što su Antibiotici - Posljednja linija obrane u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Svučilišta u Sarajevu, zatim obilježavanja dana Downovog sindroma, autizma, osoba sa invaliditetom, Alzheimerovom bolesti i mnogih drugih. Osim toga, svoju su suradnju proširili sa Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom u Zagrebu i Farmaceutskim fakultetom u Splitu priključivši se organizaciji simpozija FARMEBS u Zagrebu.

„Ove godine uložili smo velik trud u razvoj organizacije i podizanje studentskih aktivnosti na još veću razinu. Nastojali smo involvirati studente svih godina kako bismo razvili osjećaj pripadnosti i kako bi svatko dao svoj doprinos u zajedničkim ciljevima. Drago nam je što je trud prepoznat od strane institucija i međunarodnih organizacija. Sve to poticaj je za nastavak uspješnog djelovanja, zalaganje za struku i razvoj daljnjih lokalnih i globalnih aktivnosti.“ poručuju iz SAFPUM-a.

Aktivnosti ovih mladih i ambicioznih studenata možete pratiti na njihovoj službenoj stranici: http://safpum.farf.sve-mo.ba
Ili Facebooku: https://www.facebook.com/safpum, https://www.facebook.com/sep.bosniaandherzegovina

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije