ODLIČNO DJELUJE

Evo zašto biste trebali piti med i jabučni ocat

med i ocat
06.01.2016.
u 21:00

Med se već stoljećima koristi za liječenje određenih blažih bolesti, zbog toga što je bogat anitoksidantima i ima antiinflamatorna djelovanja. Jabučni ocat se, pak, koristi kod digestivnih problema, pomaže sagorijevanju masti, olakšava bolove u zglobovima…

To su efekti kada se ocat i med konzumiraju odvojeno, a kada se ove dvije namirnice pomiješaju, dobri efekti su dvostruko bolji.

Dakle, pomiješajte žlicu jabučnog octa, žličicu meda i šalicu vode. Mješavinu pijte svako jutro, na prazan želudac, 20 do 30 minuta prije doručka.

Stručnjaci kažu da ovaj napitak ublažava bolove u zglobovima, blagotvoran je kod različitih upala, problema s probavom, kod infekcija… Osim toga, redovita konzumacija ovog napitka povećava razinu energije, regulira hipertenziju, dobra je prevencija kod kožnih bolesti, lošeg zadaha i debljine.

Ne više od šalice dnevno

Razlog zašto je ova mješavina tako dobra je to što oba sastojka, i med i ocat, postaju alkalni u tijelu, što znači da povećavaju razinu pH vrijednosti, povećavajući otpornost tijela na bakterije i bolesti.

Povećanje pH vrijednosti je osobito važno kada je imunološki sustav lošiji ili kada se konzumira dosta obrađene hrane. S druge strane, meso, škrob i obrađena hrana snižavaju pH vrijednost organizma.

Imajte na umu kako ne biste trebali piti puno ovog napitka, odnosno ne više od šalice dnevno, jer može utjecati na gustoću kostiju, to jest sniziti razinu kalija.

Također, osobe koje imaju dijabetes ili piju lijekove za srčane bolesti, ne bi trebale piti ovaj napitak bez konzultacija s liječnikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?