ČUVAJTE SE BAKTERIJA I PLIJESNI

Evo koliko dugo možete ostaviti mokro rublje da stoji u perilici

perilica vesa
shutterstock
15.04.2022.
u 19:56

Ako mokra odjeća stoji dulje, posebno u perilici koja nije bila očišćena duže vrijeme, može poprimiti neugodan miris, a to je obično uzrokovano rastom bakterija i plijesni

Mokru odjeću u perilici možete ostaviti najviše osam do dvanaest sati, tvrdi stručnjak iz Whirlpool Institute of Fabric Science. Za optimalnu svježinu najbolje je da izvadite odjeću čim prije. Međutim, ako niste kod kuće ili ste zaspali prije nego je perilica završila s radom, nije smak svijeta.

Ako mokra odjeća stoji dulje, posebno u perilici koja nije bila očišćena duže vrijeme, može poprimiti neugodan miris, a to je obično uzrokovano rastom bakterija i plijesni. Točan vremenski okvir ipak ovisi o raznim čimbenicima, od toga koliko često čistite perilicu do toga kakvu vrstu deterdženta za rublje koristite, piše 24sata.hr

Ako niste sigurni je li mokro rublje stajalo predugo, najjednostavniji način da provjerite treba li ga ponovo oprati je da ga pomirišete. Ako su se plijesan i bakterije počele razvijati na vlažnoj odjeći, osjetit ćete i njihov miris. Ako ga osjetite ponovo operete odjeću. No ako primijetite da netom oprana odjeća ima čudan miris morat ćete oprati i perilicu kako biste se riješili plijesni i bakterija, piše PopSugar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?