Evo koliko će kome pripasti

UO UNO usvojio koeficijente raspodjele za prvo tromjesečje 2022. godine

22.12.2021.
u 11:14

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH na današnjoj telefonskoj sjednici usvojio je Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata raspodjele sredstava sa Jedinstvenog računa za entitete i Brčko Distrikt za razdoblje siječanj – ožujak 2022.
godine.

Prema ovoj odluci, koja se zasniva na podacima o krajnjoj potrošnji, Federaciji BiH pripast će 61,88 posto sredstava, Republici Srpskoj 34,57 posto, a Brčko distriktu fiksnih 3,55 posto.

Za realizaciju ove odluke zadužena je Uprava za neizravno oporezivanje BiH. UO UINO usvojio je i Odluku o izmjeni Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici BiH kojom se prolongira rok njene primjene te će stupiti na snagu 1. 4. 2022. godine umjesto 1. 1. 2022. godine.

Od datuma početka primjene Odluku o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini počinje i primjena novog Zakona o carinskoj politici u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije