prometna infrastruktura

EVO ŠTO ĆE SE SVE GRADITI U OPĆINI POSUŠJE...

30.07.2020.
u 16:13

Načelnik Branko Bago danas je održao sastanak s direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem, a sastanku su nazočili i Vinko Romić, ravnatelj JU Ceste ŽZH te Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste FBiH. Sastanak je održan s ciljem predstavljanja prometnih potreba Posušja kako bi se uvrstili u plan radova ovog poduzeća.

Načelnik Bago na početku je zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj i kvalitetnoj suradnji s JP Ceste FBiH, osobito na novim investicijama na području općine Posušje, prvenstveno skorašnjoj izgradnji novog kružnog toka na raskrižju prema Čitluku i Vinjanima. Načelnik Bago kazao je kako je ovo vrlo opravdano ulaganje, s obzirom da se radi o križanju s velikim brojem automobila na kojemu se često događaju prometne nezgode.

- Izgradnjom spomenutoga, naša općina brojiti će pet kružnih tokova, te se uz već izgrađene zaobilaznice i pet magistralnih pravaca na području Posušja možemo pohvaliti izvrsno riješenom prometnom infrastrukturom kojom je osigurana nesmetana cirkulacija tranzita, lokalni promet bez zastoja te visok stupanj sigurnosti - kažu iz Općine Posušje.

Načelnik je prilikom današnjeg sastanka ukazao na potrebu za presvlačenjem pojedinih magistralnih cesta, prvenstveno na posuškoj južnoj zaobilaznici, potom na onoj od Gruda prema Posušju, ali i na cesti od Vranića prema Tomislavgradu na kojoj se na području Rastovače prema gradu javljaju problemi s odvodnjom za vrijeme većih kiša.

Direktor Pravdić uputio je pohvalu Općini Posušje na promptnom rješavanju imovinsko-pravnih odnosa prilikom dosadašnje suradnje, čime su ispunjeni uvjeti za početak izgradnje novog kružnog toka na Ričini te treće trake i nogostupa na Vraniću. Kazao je kako je u planu presvlačenje jednog dijela magistralne ceste od Posušja prema Rakitnu, a svakako razmišljaju o presvlačenju južne zaobilaznice na kojoj nije bilo značajnijih ulaganja od kraja devedesetih.

Ravnatelj Romić posebno se osvrnuo na Načelnikove apele za presvlačenjem ceste od Grudama prema Posušju kazavši da je za početak nužno spojiti barem onaj dio od dvjestotinjak metara koji je ovogodišnjim radovima na toj cesti ostao neodrađen, a nalazi se na lokalitetu Privija. Direktor Pravdić kazao je kako će se svakako pobrinuti da se i taj dio presvuče kako ne bi ostao nedovršena cjelina.

Načelnik Bago na kraju sastanka istaknuo je kako Općina Posušje osobito pazi na davanje suglasnosti prilikom priključivanja na magistralne ceste kako bi izbjegli one priključke koji ne bi udovoljavali pravilima struke. „U početku su pojedini pokazivali dozu negodovanja, ali vjerujem da je većina shvatila kako je nužno odraditi posao kako spada“, kazao je Bago.

Iz Općine Posušje istaknuli su nadu za nastavkom kvalitetne suradnje s JP Ceste FBiH, na dobrobit
razvoja prometne infrastrukture te sigurnosti naših žitelja i svih putnika koji prolaze posuškim cestama, a po završetku sastanka uputili su se u terenski obilazak spomenutih prometnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije