DOBRO JE ZNATI

Evo koje voće ne biste smjeli jesti zajedno

Davor Puklavec/PIXSELL
03.05.2017.
u 08:57

Voćna salata čini vam se kao jedan od najzdravijih obroka?  Da, ali ako ste pažljivo birali koje voće ćete ubaciti u salatu. Voće biste trebali podijeliti na slatko, neutralno i kiselo i ne biste ga trebali miješati s povrćem. Doznajte kako kombinirati voće i što svakako treba izbjegavati. 

Ne miješajte jagode i banane Izbjegavajte miješati kisele plodove, poput grejpa i jagoda, ili polukiselo kao što su jabuke, šipak i breskve, s slatkim plodovima, kao što su banane i grožđice. Neke studije pokazale su da krivo sljubljivanje namirnica može dovesti do mučnine, glavobolje i acidoze.  Ono što možete je miješati kiselo i polukiselo voće. 

Ne miješajte voće i povrće Voće i povrće različito se probavlja. Voće se brže probavlja i mnogi nutricionisti tvrde da su ti plodovi djelomično probavljeni do trenutka kada dođu do želuca. Voće sadrži i više šećera što može ometati probavni proces povrća. Iz istog razloga ne smije se miješati naranču s mrkvom jer ta kombinacija namirnica vam može uzrokovati žgaravicu.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
19:21 03.05.2017.

Gluposti! Zdravom organizmu ne smeta sigurno ako pojede bananu i jabuku zajedno.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?