prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

22.04.2019.
u 09:17

Danas u Bosni veći dio dana pretežito sunčano vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Od poslijepodnevnih sati jače naoblačenje sa juga koje će tijekom noći na utorak uvjetovati kišu u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. U Sarajevu pretežito sunčano vrijeme. Naoblačenje krajem dana. Najviša dnevna temperatura oko 22°C.

U utorak, umjereno ili pretežito oblačno vrijeme s kišom u jutarnjim satima. Poslije podne ili u večernjim satima kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, jugozpadnim i ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća i grmljavina. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 16 do 22 °C.

U srijedu, u jutarnjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežito oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima, uz postepeno razvedravanje i prestanak padavina u ostatku dana. U ostalim područjima naše zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 21 do 26 °C.

U četvrtak, u većem dijelu zemlje sunčano uz promjenljivu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 21 do 26 °C, Radiosarajevo.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije