jednostavna formula

Evo kako svaki dan jesti zdrav doručak kojim ćete podići imunitet

dorucak
02.11.2020.
u 08:39

Mnogi ljudi preskaču doručak ili se u nedostatku vremena i ideja okreću nezdravim i brzim varijantama koje nikako ne doprinose našem zdravlju.

No što ako vam kažemo da postoji jednostavna formula pomoću koje će vas doručak uvijek biti iznimno zdrav i bogat dnevni obrok? Ova formula savršena je za sve ljude koji nisu jutarnji tipovi i koji jutra ne vole ostavljati za razmišljanje o bilo čemu. Koristeći se ovom formulom, opskrbit ćete svoje tijelo svim potrebnim nutrijentima te usput uživati u rapsodiji okusa, piše ljepotaizdravlje.hr.

Formula za uvijek zdravi doručak

Proteini – grah, mahune, tempeh, tofu, seitan, quinoa, orašasti plodovi, sjemenke, maslac od orašastih plodova, jaja, konzervirana riba…

Masnoće – ekstra djevičansko maslinovo ulje, masline, avokado, ulje avokada, orašasti plodovi, sjemenke, maslac, ghee, losos, tuna, sardine, kokos, kokosovo ulje…

Složeni ugljikohidrati – krumpir, batat, zobene pahuljice, kvinoja, riža, kruh, pasta, kukuruz, voće.

Jednostavni ugljikohidrati – povrće i lisnato povrće, poput rajčice, krastavaca, rukole, kelja, kupusa, prokulica i slično.

Za ljepši okus – razni umaci, senf, začini, sušeno bilje, dresinzi.

Ako do sada niste znali što i kako kombinirati, jednostavno si napišite listu na papir i zalijepite ju na hladnjak. Prednost je što jela možete planirati te unaprijed pripremiti, a ujutro samo posložiti na tanjur. Primjerice, možete napraviti salatu od konzervirane tune, rajčice, svježih krastavaca te rukole, u koju ćete dodati i kvinoju te zaliti dresingom od senfa, maslinovog ulja te limunovog soka. Ako ste za slađu varijantu, možete si napraviti zobenu kašu u koje ćete dodati orašaste plodove te svježe voće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije