od 30. lipnja do 5. srpnja

Evidentirana 124 ilegalna migranta u RS-u

Migranti
06.07.2019.
u 19:17

Na prostoru Republike Srpske (RS) od 30. lipnja do 5. srpnja evidentirana su 124 ilegalna migranta. Podaci entitetske policije pokazuju da je najviše državljana Pakistana, Iraka, Sirije, te Afganistana...

Najviše ilegalnih migranata pronađeno je na teritoriji Banje Luke, Prijedora, Gradiške, a otkriveni su i na području Mrkonjića Grada i Doboja.

U 2018. godini policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su pronašli i evidentirali ukupno 4.607 migranta, koji su ilegalno prešli granicu Bosne i Hercegovine, od kojih 74,8 posto kod sebe nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju.

Tako je, prema izjavama pronađenih migranata, identificirano 35 država iz kojih dolaze, iako za određen broj tih osoba  (3,6 posto) nije bilo moguće utvrditi identitet. Od ukupnog broja pronađenih i kontroliranih migranata 38,2 posto je iz Pakistana, 14 posto njih je iz Sirije, 11,9 posto iz Irana, a 8,2 posto iz Iraka.

Prema spolu, oko 95,1 posto su muškarci. Od ukupnog broja migranata evidentirano je i 2,5 posto djece starosti do sedam godina i 4,6 posto u dobi od 7 do 18 godina.

Lani ih je najviše pronađeno na području Bijeljine, a najveći priliv migranata je zabilježen u srpnju (954) i kolovozu (749).

Za prva četiri mjeseca ove godine MUPRS je evidentirao 2.160 migranata koji su ilegalno prešli granicu BiH, što je za oko četiri puta više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije