Bivši djelatnici:

EUFOR krši odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima

EUFOR
25.03.2016.
u 12:59

Bivši uposlenici NATO/EUFOR danas su mirnim okupljanjem u Banjoj Luci ponovo pozvali da im se uplate doprinosi iz radnog odnosa.

Jedna od bivših zaposlenica SFOR/EUFOR-a Mira Matić je izrazila nezadovoljstvo sporim rješavanjem zahtjeva koje su još ranije predali Uredu za odštetne zahtjeve u Butmiru a vezano za naknadu iz radnopravnih odnosa zahtjev za naknadu doprinosa, toplog obroka, regresa, prijevoz i otpremninu, javlja Fena.

- Najznačajniji vid naknade su doprinosi, istakla je Matić u izjavi novinarima te poslavila pitanje zašto se odugovlači s ovim procesom.

Tvrdi da je ugovorima o radu s bivšim uposlenicima navedeno da uposlenici sami sebi plaćaju doprinose…što je, smatra, protivno zakonima svih zemalja koje su činile i čine NATO /EUFOR snage u BiH.

Bivši uposlenici su od 2010. i 2011. godine, počeli predavati zahtjeve Uredu za odštetne zahtjeve u Butmiru, a odgovor još čekaju.

Smisao mirnih prosvjeda je da bivši uposlenici i na ovaj način žele ukazati da djelatnici NATO/EUFOR krše odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima, posebno odredbe o ljudskim pravima i pravednom suđenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije