Segregacija ili pravo na identitet

EU traži ukidanje “dviju škola pod jednim krovom”, Republika Hrvatska protiv

20.03.2018.
u 08:00

U prijedlogu dokumenta Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Europske unije i Bosne i Hercegovine zatraženo je ukidanje fenomena postojanja “dviju škola pod jednim krovom”, doznaje Večernji list. Ovaj dokument dostavljen je na razmatranje prije skorog susreta toga zajedničkog tijela, no oko njega ne postoji definitivna suglasnost svih predstavnika, kako u EU tako ni u Bosni i Hercegovini. Dapače, na njihovoj provedbi posebno inzistiraju predstavnici njemačke administracije koji su naveli kako je riječ o segregaciji djece i nastavku nacionalnih podjela u zemlji.

Pravomoćna odluka

Pri tome su se zauzeli na uvođenju jedinstvenog nastavnoga plana i programa te zajedničkog obrazovanja djece neovisno o njihovim jezičnim i drugim posebnostima. Taj prijedlog, međutim, još uvijek nije formalno stajalište EU jer se tome protive predstavnici RH u institucijama Europske unije...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH....

Komentara 3

Avatar Feral
Feral
12:23 20.03.2018.

Bravo za EU te skole samo produzuju podjele

NO
normalan95
13:39 20.03.2018.

Dobro je da već i EU vidi šta rade fašisti!

BR
brodarevac
08:38 20.03.2018.

Sami protiv svih,a imaju pravo, kako Srbi tako i Hrvati. Što nedaju to pravo Srbima u Hrvatskoj. Bolesna ideja od bolesnih političara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?