posebni izaslanik državnog tajnika SAD-a

Escobar: SAD neće dići ruke od BiH, dale su obećanje narodu

gabriel escobar
07.12.2021.
u 19:51

SAD neće dići ruke od BiH

Gabriel Escobar, posebni izaslanik državnog tajnika SAD-a za Zapadni Balkan, intervju za N1 poručio je građanima Bosne i Hercegovine da moraju pobijediti strah i glasovati protiv korumpiranih političara koji ovu državu ne vode u budućnost, a to je po njemu Evropska unija.

Govoreći o sakcijama, koje bi ovaj tjedan SAD trebale donijeti protiv pojedinaca i organizacija, Escobar je još jednom napomenuo kako one nisu usmjerene protiv države ili entiteta, nego prema pojedincima. Nije htio otkriti nalazi li se itko iz Bosne i Hercegovine na američkoj “crnoj listi”.

Također, istaknuo je da, iako ova godina nije ključna, nije ostalo mnogo vremena ako se od BiH želi napraviti funkcionalna država. U suprotnom, kako je kazao, ova zemlja neće moći vratiti mlade, neće se ekonomski oporaviti i neće biti dio uspješne priče Zapadnog Balkana.

Na kraju razgovora za N1 poručio je kako Sjedinjene Američke Države nikada neće dići ruku od Bosne i Hercegovine. “Mi smo dali obećanje narodu ove zemlje”, zaključio je Escobar.

Još je jednom ponovio da se Hrvati u ovoj zemlji moraju se osjećati sigurno. 

"Također, isto tako i Bošnjaci, Srbi, Romi i svi drugi bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost", naglasio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije