Predsjednik Turske

Erdogan: Turska nastavlja pružati podršku integraciji balkanskih zemalja u EU

09.07.2019.
u 12:47

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je na Summitu SEECP-a danas na Jahorini da je uspjeh Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi važan za mir, stabilnost i prosperitet cijelog kontinenta.

Istakao je da će njegova zemlja nastaviti pružati podršku integraciji balkanskih zemalja u euroatlantske institucije, te da će se odluke EU o pregovorima o učlanjenju Albanije i Sjeverne Makedonije odraziti na budućnost cijele regije.

- Provođenje tih procesa van okvira prijašnjih obećanja naškodilo bi miru i stabilnosti u regiji ali i povjerenju u Europsku uniju - naglasio je Erdogan.

Dodao je da je u posljednje vrijeme vidljivo da je politika proširenja EU blokirana od određenih kratkovidnih populističkih krugova.

- Negativni pravci podjela i diskriminacije koji se šire Europom u posljednje vrijeme ne predstavljaju opasnost samo za unutarnji mir kontinenta, već i za budućnost i potencijal da ova regija postane nada za mnoge - kazao je Erdogan.

Potcrtao je da vjeruje da će europski lideri djelovati vizionarski i da će podržati ideal integracije Balkana u Europsku uniju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?