predsjednik Republike Turske

Erdogan će posjetiti Srbiju: Velika mi je čast biti prvi Vučićev gost

Recep Tayyip Erdogan
Reuters/PIXSELL
04.04.2017.
u 12:36

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i pozvao ga da posjeti Srbiju.

Erdogan je čestitao Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, uz ocjenu da su prijateljski odnosi i suradnja između dvije ključne zemlje na Balkanu dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru, priopćeno je iz Vlade Srbije.

Vučić je pozvao turskog predsjednika da posjeti Srbiju, što je on prihvatio, naglasivši da bi mu bila velika čast biti jedan od prvih gostiju novoizabranog predsjednika Srbije.

Turski predsjednik je istaknuo da su liderstvo i osobna zalaganja Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju suradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina, prenosi Anadolija.

“Kao dva lidera, koja su izabrana za vrijeme svog premijerskog mandata, u potpunosti vjerujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i suradnje, naročito u oblasti ekonomije” kazao je Erdogan.

Dodao da se nada da će bilateralna i regionalna suradnja biti učvršćena u svim oblastima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?