SARAJEVO

Epidemiološka situacija u Srednjobosanskoj županiji pod kontrolom

15.07.2020.
u 14:47

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je održao sastanak s predsjedateljem Sabora Srednjobosanske županije Josipom Kvasinom i ministrima u Vladi SBŽ: ministricom financija Mirjanom Plavčić, ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem, ministrom obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojanom Domićem i ministrom pravosuđa i uprave Zoranom Markovićem. 

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o tijeku pandemije u SBŽ i Federaciji BiH, o radu i suradnji Vlade i Sabora, kao i o odnosu, suradnji i poziciji Srednjobosanske županije u Federaciji BiH. 

Obzirom na epidemiološku situaciju u SBŽ i Federaciji BiH, na sastanku je izraženo zadovoljstvo poduzetim mjerama od strane Vlade i Sabora Srednjobosanske županije koji su usvajanjem Rebalansa proračuna i donošenjem kvalitetnih zakonskih rješenja, između ostalih i Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i Zakona o novčanoj egzistencijalnoj naknadi, uspješno odgovorili na posljedice pandemije koronavirusa.

Predsjednik Federacije BiH čestitao je članovima Vlade SBŽ, Sabora SBŽ i Kriznog stožera KSB, kao i medicinskim djelatnicima na ozbiljnom pristupu pandemiji koronavirusa, pristupu koji je rezultirao izuzetno dobrom epidemiološkom slikom u Srednjobosanskoj županiji, u odnosu na epidemiološku sliku u drugim županijama i Federaciji BiH u cjelini. 

Na kraju sastanka, upućen je apel svim stanovnicima u SBŽ i Federaciji BiH da se i dalje pridržavaju mjera i naredbi, kako bi epidemiološka situacija i dalje bila pod kontrolom, i, u konačnici, kako bismo čim prije pobijedili koronavirus, a i sve druge nedaće s kojima se susrećemo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije