OHR

Entiteti imaju ustavnu obvezu djelovati u skladu s odlukama institucija BiH

OHR
10.12.2015.
u 20:57

Pravosudne institucije i organi za provođenje zakona na državnoj razini imaju nadležnost djelovati u punom kapacitetu na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Izjava je Ureda visokog predstavnika, kojoj se pridružuju Delegacija Europske unije/Ured specijalnog predstavnika EU, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Veleposlanstvo Velike Britanije, Veleposlanstvo Njemačke, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Veleposlanstvo Španjolske, Veleposlanstvo Japana, Veleposlanstvo Turske, Veleposlanstvo Francuske, Veleposlanstvo Kanade i Veleposlanstvo Italije.

U priopćenju navode da se ta jurisdikcija ne smije osporavati, i mora se u potpunosti i bezuvjetno poštivati. Navode da entiteti imaju ustavnu obvezu djelovati u skladu s odlukama institucija BiH.

Dodaju da sva pitanja o konkretnim operacijama SIPA-e, koje se provode po nalogu Tužiteljstva BiH, treba uputiti tim institucijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije