Ljubuški

Emilija Grbavac osvojila drugo mjesto na Šimićevim susretima

10.05.2016.
u 08:00

Dobiti nagradu na Šimićevim susretima iznimno je velika stvar. Posebice to ima značenje i težinu kada je dobiju mladi ljudi, zaljubljenici u pisanu riječ, koji imaju dara i sami počinju pisati. Takva sreća osmjehnula se mladoj ljubuškoj gimnazijalki Emiliji Grbavac, učenici trećeg razreda, koja je na ovogodišnjim 53. po redu Šimićevim susretima, osvojila drugo mjesto u kategoriji srednjih škola. Riječ je o prestižnoj nagradi koja je na Šimićevim susretima ustanovljena prije više od 40 godina, točnije 1970. godine, a dodijeljena je na temelju natječaja za najbolje pjesničke radove mladih pjesnika, koji su raspisali Organizacijski odbor 53. Šimićevih susreta i Matica hrvatska, ogranak Grude.

- Na natječaj sam poslala tri pjesme, a nagradu sam dobila za “Pjesmu u noći”.

Ona govori o ljudskoj malenkosti, o tome kako smo svi mi mali i kako se trabamo pomiriti s činjenicom da smo zapravo samo čovjek, odnosno ništa - tako pjesma završava. To je jedna moja starija pjesma, nastala je spontano, onako kako je došla inspiracija, trebalo mi je pola sata da je napišem - objašnjava zadovoljno Emilija.

Za nagradu je dobila dvije knjige zbirki pjesama, od kojih jednu čine sabrane pjesme Antuna Branka Šimića, plaketu i novčani iznos od 100 konvertibilnih maraka.

Svoju pjesmu pročitala je na završnoj priredbi Šimićevih susreta, koja je održana u petak u Drinovcima.

- Ovo mi je prvi put da sam sudjelovala na Šimićevim susretima i moja prva nagrada. Oduvijek sam voljela čitati knjige, a pisanjem se bavim od svoje dvanaeste godine.

Napisala sam dvadesetak pjesama i nešto više kratkih proznih tekstova. I dalje ću pisati, onako za svoju dušu, kao hobi, u slobodno vrijeme, no ne mislim studirati hrvatski jezik i književnost, želim studirati veterinu, a svakako mi je želja objaviti zbirku pjesama - kaže uz osmijeh Emilija.

Kažimo i to da je još jedna nagrada s ovogodišnjih Šimićevih susreta stigla u Ljubuški - u kategoriji osnovnih škola treće mjesto osvojila je Petra Rupčić, učenica OŠ Ivane Brlić Mažuranić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?